Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
Dzisiaj jest 17 grudnia 2017 | Imieniny: Olimpii, Łazarza, Jolanty

Aktualności

Będą w Polsce badać smak czekolad

2017-06-09

Bielany Wrocławskie, (woj. dolnośląskie). Światowy producent słodyczy Mondelez otworzył na Dolnym Śląsku nowe Centrum Badań, Rozwoju i Jakości. Ośrodek będzie pracował nad nowymi wariantami smakowymi, formatami i opakowaniami najpopularniejszy wśród Polaków słodyczy z czekoladą w roli głównej. - To będzie jeden z pięciu światowych ośrodków badań i rozwoju. Polski ośrodek skupi się na czekoladzie - rozwoju wytwórni wyrobów czekoladowych i fabryk opakowań. Ma wnieść innowacje nie tylko do Polski, ale i dla całego świata - wyjaśnia Hubert Weber, wiceprezes firmy Mondelez, odpowiedzialnej za ośrodek. - Dużo uwagi poświęcamy badaniom konsumenckim. Z jednej strony jest smak wykształcony, wynikający z tradycji, ale są też smaki nowe - ludzie lubią być zaskakiwani, więc przydałoby się coś nowego. Chodzi o równowagę - tłumaczy Weber. Jak wyjaśnia, polscy konsumenci nie lubią czysto czekoladowych batoników. Lubią nadzienia, wafelki, żeby chrupało. Dlatego połączenie czekolady i wyrobami piekarniczymi ma tutaj ogromne szanse. Według firmy, Polska to najsłodszy rynek. - Im dalej na południe, tym słodziej, im dalej na północ - tym mniej słodkie preferencje - mówi wiceprezes firmy Mondelez.

X-News, PB

Redakcja TVEXPO oraz zespół firmy Iluminacja Nowa przygotował zestawienie wiodących firm w branży odzieżowej, które wyróżniają się jakością oraz innowacyjnością produktów
Pracownicy wypaleni zawodowo mogą przyczyniać się do spowolnienia realizacji celów przedsiębiorstw i w efekcie stają się ich ‘’wąskim gardłem”
Coroczne zestawienie liderów branży spożywczej, czyli Złota Siódemka Spożywcza już rozstrzygnięta
Redakcja telewizji Polska24 oraz TVEXPO przygotowała dla Państwa kolejne zestawienie firm z branży szkolno-biurowej na starcie nowego roku szkolnego, których produkty wyróżniają się jakością oiraz innowacyjnością
Polska branża kosmetyczna odzyskuje tożsamość i klientów

Jako jedną z przyczyn niskiej wydajność prac rolniczych wymienia się nieprawidłowy poziom ciśnienia w oponach
Rośliny motylkowate zarówno drobnonasienne, jak i grubonasienne są cenione głównie ze względu na wysoką zawartość białka i korzystny wpływ na żyzność gleby
Do końca roku Rolnik zobowiązany jest dostarczyć do Agencji spis zwierząt przebywających w jego siedzibie stada
Kalerosse to warzywo powstałe w wyniku połączenia brukselki i jarmużu
Zboża w okresie wegetacji atakowane są przez wiele różnych chorób
Pogoda Warszawa z serwisu

Patronat
  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl

  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl


  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl