Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
Dzisiaj jest 17 grudnia 2017 | Imieniny: Olimpii, Łazarza, Jolanty

Aktualności

Dobrze wybieraj olej

2017-10-05

Pod nazwą olej rzepakowy kryje się cała gama produktów, które różnią się od siebie jakością, walorami smakowymi, a przede wszystkim zawartością składników odżywczych. Dzieje się tak w wyniku zastosowania do ich produkcji różnych metod, które mocno determinują właściwości oleju. W przypadku oleju rzepakowego Rapso dzięki zachowaniu wysokiego poziomu na każdym etapie, od siewu aż do zamknięcia gotowego produktu w butelce, otrzymujemy gwarancję najwyższej jakości. Olej rzepakowy to jeden z bardziej uniwersalnych tłuszczów stosowanych w kuchni, jednak jak się okazuje nie każdy produkt z tej grupy cechuje się takimi samy właściwościami kulinarnymi i prozdrowotnymi. Zastosowanie składników pochodzących z innych źródeł i odmiennych metod produkcji sprawia, że ten sam rodzaj oleju posiadać będzie różną zawartość substancji odżywczych. Jakość kiełkuje z nasiona Końcowy produkt w postaci oleju to wypadkowa wielu czynników i procesów podczas jego produkcji. A wszystko zaczyna się już na etapie uprawy nasion wykorzystywanych do jego wytwarzania, które w dużej mierze decydują o późniejszej jakości oleju, a przede wszystkim jego walorach prozdrowotnych.

Prace nad wysoką jakością oleju Rapso rozpoczynają się od uprawy rzepaku wolnego od GMO. W kontrolowanych gospodarstwach rolnych stosuje się starannie dobrany gatunek rzepaku, a metody jego uprawy są bardzo naturalne, wolne od dużej ilości pestycydów i innych substancji chemicznych. Ponadto rzepak wykorzystywany do wytwarzania oleju Rapso posiada gwarancję uprawy wolnej od GMO potwierdzoną przez odpowiednie certyfikaty. W ten sposób mamy pewność, że surowce wykorzystywane do jego produkcji są zdrowe i pełne cennych składników odżywczych. Sposób na zdrowy olej Odpowiednio wyselekcjonowane nasiona rzepaku to tylko jeden z warunków uzyskania wysokiej jakości oleju Rapso. Równie istotny jest bowiem sposób jego produkcji, gdyż nawet najlepszy gatunkowo surowiec poddany niewłaściwej obróbce, może stracić swoje walory. W przypadku olejów przeznaczonych do podgrzewania konieczne jest delikatne tłoczenie nasion na ciepło w temperaturze około 100°C. W ten sposób nawet podczas smażenia czy pieczenia produkt zachowa swoje

Rapso

Redakcja TVEXPO oraz zespół firmy Iluminacja Nowa przygotował zestawienie wiodących firm w branży odzieżowej, które wyróżniają się jakością oraz innowacyjnością produktów
Pracownicy wypaleni zawodowo mogą przyczyniać się do spowolnienia realizacji celów przedsiębiorstw i w efekcie stają się ich ‘’wąskim gardłem”
Coroczne zestawienie liderów branży spożywczej, czyli Złota Siódemka Spożywcza już rozstrzygnięta
Redakcja telewizji Polska24 oraz TVEXPO przygotowała dla Państwa kolejne zestawienie firm z branży szkolno-biurowej na starcie nowego roku szkolnego, których produkty wyróżniają się jakością oiraz innowacyjnością
Polska branża kosmetyczna odzyskuje tożsamość i klientów

Jako jedną z przyczyn niskiej wydajność prac rolniczych wymienia się nieprawidłowy poziom ciśnienia w oponach
Rośliny motylkowate zarówno drobnonasienne, jak i grubonasienne są cenione głównie ze względu na wysoką zawartość białka i korzystny wpływ na żyzność gleby
Do końca roku Rolnik zobowiązany jest dostarczyć do Agencji spis zwierząt przebywających w jego siedzibie stada
Kalerosse to warzywo powstałe w wyniku połączenia brukselki i jarmużu
Zboża w okresie wegetacji atakowane są przez wiele różnych chorób
Pogoda Warszawa z serwisu

Patronat
  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl

  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl


  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl