W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Dzisiaj jest 19 września 2019 | Imieniny: Januarego, Konstancji, Teodora
Header

Aktualności

Dobrze wybieraj olej

2017-10-05

Pod nazwą olej rzepakowy kryje się cała gama produktów, które różnią się od siebie jakością, walorami smakowymi, a przede wszystkim zawartością składników odżywczych. Dzieje się tak w wyniku zastosowania do ich produkcji różnych metod, które mocno determinują właściwości oleju. W przypadku oleju rzepakowego Rapso dzięki zachowaniu wysokiego poziomu na każdym etapie, od siewu aż do zamknięcia gotowego produktu w butelce, otrzymujemy gwarancję najwyższej jakości. Olej rzepakowy to jeden z bardziej uniwersalnych tłuszczów stosowanych w kuchni, jednak jak się okazuje nie każdy produkt z tej grupy cechuje się takimi samy właściwościami kulinarnymi i prozdrowotnymi. Zastosowanie składników pochodzących z innych źródeł i odmiennych metod produkcji sprawia, że ten sam rodzaj oleju posiadać będzie różną zawartość substancji odżywczych. Jakość kiełkuje z nasiona Końcowy produkt w postaci oleju to wypadkowa wielu czynników i procesów podczas jego produkcji. A wszystko zaczyna się już na etapie uprawy nasion wykorzystywanych do jego wytwarzania, które w dużej mierze decydują o późniejszej jakości oleju, a przede wszystkim jego walorach prozdrowotnych.

Prace nad wysoką jakością oleju Rapso rozpoczynają się od uprawy rzepaku wolnego od GMO. W kontrolowanych gospodarstwach rolnych stosuje się starannie dobrany gatunek rzepaku, a metody jego uprawy są bardzo naturalne, wolne od dużej ilości pestycydów i innych substancji chemicznych. Ponadto rzepak wykorzystywany do wytwarzania oleju Rapso posiada gwarancję uprawy wolnej od GMO potwierdzoną przez odpowiednie certyfikaty. W ten sposób mamy pewność, że surowce wykorzystywane do jego produkcji są zdrowe i pełne cennych składników odżywczych. Sposób na zdrowy olej Odpowiednio wyselekcjonowane nasiona rzepaku to tylko jeden z warunków uzyskania wysokiej jakości oleju Rapso. Równie istotny jest bowiem sposób jego produkcji, gdyż nawet najlepszy gatunkowo surowiec poddany niewłaściwej obróbce, może stracić swoje walory. W przypadku olejów przeznaczonych do podgrzewania konieczne jest delikatne tłoczenie nasion na ciepło w temperaturze około 100°C. W ten sposób nawet podczas smażenia czy pieczenia produkt zachowa swoje

Rapso

Zaproszenie na uroczystą galę - Narodowe Dobro 2019
Powoli kończą się wakacje
W sezonie ogórkowym liczy się przede wszystkim sport i wypoczynek
Sezon budowlany rozpoczął się na dobre wraz z nastaniem typowo letniej aury
Majówka jak i cały sezon wiosenno-letni zwykle sprzyjają wspólnemu grillowaniu i rodzinnym wypadom za miasto

Rozgoryczenie producentów rzepaku jest ogromne
Napędzają maszyny, ciągną przyczepy i urządzenia rolnicze
GUS opublikował dzisiaj wstępny szacunek głównych ziemiopłodów rolnych i ogrodniczych
Technologia w służbie naturze – GPS pozwala ratować pszczoły Kradzieże uli to prawdziwa zmora hodowców pszczół i producentów miodu
Nadeszły żniwa
Pogoda Warszawa z serwisu

Patronat
  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl

  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl


  • Polskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców: www.izbaprzedsiebiorcow.pl